|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Bus
En bus er et køretøj, der transporterer mange mennesker samtidigt.

I den danske lovgivning (detailforskrifter for køretøjer) er en bus defineret som et køretøj til personbefordring, type O2. Dette betyder at køretøjet har siddepladser til minimum ni personer ud over føreren.

For at føre en bus kræves et særligt førerbevis og dermed køreprøve, idet det er et ansvarsfuldt job at transportere mere end 8 passagerer.

De fleste oplever bussen som et transportmiddel i den kollektive trafik, hvor de ofte betegnes rutebiler, fordi de kører i faste ruter. De kan eventuelt køre i en fast rute inde i byen, og de får så benævnelsen bybus eller omnibus (latin: "for alle"; bus er en kortform af omnibus).

Desuden kan de køre turister til fremmede lande, og så er der tale om turistbusser. Hvis sæderne i bussen kan ombygges til sovebrikse, hedder det en sovebus eller liggebus, og der gælder særlige restriktioner med hensyn til kørsel med liggende passagerer.

Visse busser er indrettet i to etager og kaldes dobbeltdækkere, mens andre er forlænget med en fast monteret anhænger med yderligere siddepladser og kaldes en ledbus (Eller en harmonikabus p.g.a. den karakteristiske samling mellem forende og bagende). Begge har den fordel, at de med stadigvæk kun én chauffør kan medbringe næsten dobbelt så mange passagerer på hver tur.

Endelig kan nævnes minibusser, der vel har plads til 9-20 passagerer - mod normalt 25-50 siddende passagerer + stående i bybusser og 50-75 passagerer i rutebiler og turistbusser. Disse små busser ses oftest enten som sightseeing for mindre grupper, handicapbefordring, børnehavebusser og skolebusser for visse privatskoler.Hjælp til at finde de billigste rejser og billige ferie

Kategorier på sider:

Weekendrejser Huskeliste skiferie Afbudsrejse Charterfly Afbudsrejser Gode råd billeje Ungdomsrejser Gode rejseråd Rejseoplevelser Lufthavn Atlas Tidszoner Rejseudtryk Flyvehøjde Sommerhus leje Airbus A380 All Inclusive Vejret Huskeliste rejser Privatfly Tyveri i udlandet Pakkerejser Flyrejser Rejseoplevelser Bilferie Drikkevarer i udlandet Husk ved bestilling Skiferie Motorvej Bus Flyvemaskine Camping Storbyferie Flyleder Medicin på rejser Rejsebøger Kør selv rejser Råd om feriebolig Rejseforsikring Motortrafikvej Cockpit Charterferie Krydstogtrejser Bagageregler fly Hoteller Pas på Rutefly Flyveplads Kampagnetilbud Check in regler Solbeskyttelse Vaccinationer
 
 
 Du er her: Billigrejse - Rejser Billigrejse - - Hvad er Billigrejse en et  Hjælp til at finde de billigste rejser og billige ferie 

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.